Vakantie in Duitsland

Duitsland is een gewild vakantieland voor Nederlanders. Of het nu gaat om kamperen in de zomervakantie, een stedentrip naar één van de grote en oudere steden in Europa, een skivakantie of het bezoeken van een gezellige kerstmarkt. Duitsland heeft het allemaal.

Hamburg

Hamburg is na Rotterdam de grootste havenstad van Europa en in Duitsland ook één van de belangrijkste handelssteden. De stad leeft, heeft een rijke historie, leuke bezienswaardigheden en vele gezellige cafés en restaurantjes!

Trier

Trier is de oudste stad in Duitsland. Het is zelfs een tijdje de hoofdstad geweest van het West Romeinse Rijk. De stad heeft dus vele echt hele oude gebouwen, waarvan de romeinse stadsport Porta Nigra, zeker het bekendste is.

Ulm

Ulm is een echte studentenstad en ligt aan de oevers van de Donau. Ulm heeft een megagrote kerk en een gezellig centrum waar je zeker een dagje kunt shoppen. Ulm ligt in het zuiden van Duitsland en is een perfecte tussenstop wanneer u op vakantie gaat naar Oostenrijk, Zwitserland of Italië.

Hannover

Hannover is een grote stad in het Noordwesten van Duitsland. De stad heeft al sinds 1207 stadsrechten en kent een rijke veelvuldigheid van architectuur. De historische binnenstad is zeker een bezoekje waard.

Dortmund

Dortmund is een echte handelsstad en was in de middeleeuwen ook één van de belangrijkste Hanzesteden. Later zorgden ook staal en kolen voor een economische groei. Ondertussen is de stad gericht op dienstverlening en ICT. Dortmund is een belangrijke en bruisende winkelstad, maar ook muziek, kunst, musea, theater en het bewonderen van mooie gebouwen zijn invullingen van een geslaagde stedentrip.

Dresden

Leipzich